AMSTERDAM - De parfums van Coco Chanel en Giorgio Armani vielen in de prijzen tijdens de verkiezing van parfumerieketen Ici Paris XL. De eerste editie van de Beauty Awards is tot stand gekomen door de stemmen van tienduizenden klanten van de keten.

Coco Mademoiselle werd bekroond tot het beste vrouwenparfum. In de mannencategorie ontving Acqua di Gio van Giorgio Armani de eerste prijs. Naast beste heren- en damesparfum werden ook prijzen uitgereikt aan het "beste verzorgingsproduct" en "make-up product".

Het beste verzorgingsproduct was de Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher van Estée Lauder. De tweede, derde en vierde plaats gingen naar de Clarifying Lotion 2 van Clinique, de Capture R60/80 XP Creme rides texture légère van Dior en de Précision Rectifiance crème de jour van Chanel.

Fitness

De onderscheiding in de categorie 'Beste verzorgingsproduct voor mannen' ging naar Age fitness homme van Biotherm. Gevold door Skin Force Fluide Hydratant Stimulant van Azzaro, de Max Hydrator van Clinique en de Rénérgie 3D van Lancome en de Rénérgie 3D van Lancome.

De Diorshow Mascara van Dior werd gekroond tot beste make-upproduct. DecTouche éclatvan YSL werd tweede, de Terracotta bronzing powder bemachtigde de derde plek en de Rouge Dior van Dior werd vijfde in het rijtje van beste make-upproducten.