AMSTERDAM - In de jaren '80 was het een geliefd cadeauobject: een zelf samengesteld cassettebandje met je favoriete muziek. Met de komst van de CD- en de MP3spelers verdween het ouderwetse bandje uit het straatbeeld. In Engeland is nu een goed alternatief voor de cassette op de markt gekomen.

Het gadgetmerk Suck UK komt met zes verschillende ontwerpen, waarmee de gebruiker zelf een mixtape kan maken. De verpakking bestaat namelijk uit een hoesje in de vorm van een cassettebandje met daarin een usb-stick.

Op die stick kunnen MP3tjes gezet worden, die door de ontvanger vervolgens beluisterd kunnen worden. Er is op de verpakking ook ruimte om een persoonlijke boodschap te schrijven en de tracklist te vermelden. Net zoals in de jaren '80 is het zo mogelijk een unieke, persoonlijke mixtape te maken.

Retro

De moderne versie van het ouderwetse cassettebandje sluit aan bij de 'retro'-trend waarbij wordt teruggegrepen op kenmerkende producten en designs uit de jaren 80, zoals cassettebandjes, fluorkleuren, polsbandjes en ouderwetse computergames.

Eerder dienden cassettebandjes al als basis voor buttons, handtassen en een hippe 'buckle-belt' en een kast.