De Franse minister van Volksgezondheid wil cosmetica gaan controleren op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Die zouden een risico kunnen vormen voor zwangere vrouwen en kinderen.

Om zwangere vrouwen te wijzen op de mogelijke risico's, krijgt cosmetica wellicht ook een logo dat aangeeft of het product wel of niet gevaarlijk is tijdens de zwangerschap.

Chemie

Het idee komt van de Franse minister van Volksgezondheid, Roselyne Bachelot. Bachelot presenteerde haar ideeën tijdens een conferentie over chemie. Bachelot draagt de Franse overheid op de giftigheid van bepaalde chemische substanties te onderzoeken. Ook wil zij de Franse overheidsinstantie voor gezondheidszorg (AFSSAPS) de risico's van het gebruik van bepaalde beautyproducten tijdens zwangerschap laten onderzoeken.

Kraamafdeling

"Ik denk in het bijzonder aan beautyproducten die worden gedistribueerd op de kraamafdeling", aldus Bachelot tijdens de conferentie. Ze voegde daar aan toe dat ze informatie beschikbaar wil stellen over de potentiële risico's die bepaalde beautyproducten met zich meebrengen voor zwangere vrouwen of vrouwen die van plan zijn zwanger te worden.

Logo

"Ik wil graag de mogelijkheden van een logo op producten onderzoeken, dat zwangere vrouwen en jonge kinderen op de gezondheidsrisico's wijst", zo citeert wwd.com de minister.

De Franse handelsvereniging voor cosmeticaondernemingen die driehonderd bedrijven vertegenwoordigt met 97 procent van de totale omzet in de beautybranche, is bereid mee te werken aan bovenstaand plan.