AMSTERDAM - Ook dit jaar is alles weer uit de kast gehaald om de jaarlijkse Vogue-kalender een succes te maken. Hoofdredacteur van de Franse Vogue, Carine Roitfeld, bemoeide zich zelfs persoonlijk met de styling van de modellen.

Of het resultaat er mag zijn, kun je hier beoordelen. De site geeft de kalender echter wel een NSFW-notering.

Naast hoofdredacteur Carine werd ook topfotograaf Terry Richardson aan het werk gezet. Aan hem de eer de 14 modellen in sexy poses vast te leggen.

Pin-up

De foto's zijn tot in detail in het teken gezet van de ouderwetse pin-up meisjes. Niet alleen staan de platen bol van de jarretels, nietsverhullende outfitjes en kanten details, maar ook aan de rolverdeling is aandacht besteed. Zo is er een verpleegster (augustus), een cheerleader (juli), een schoonmaakster (januari) en natuurlijk mag in dit rijtje de secretaresse niet ontbreken (september).

De lingerie van de dames is van de hand van Louis Vuitton.

De Vogue 2009 kalender wordt jaarlijks geleverd bij het december/januari nummer van de Franse versie van het modetijdschrift en is dus -helaas- alleen in Frankrijk verkrijgbaar. Het desbetreffende nummer heeft Prinses Stephanie van Monaco als gasthoofdredacteur weten te strikken.