AMSTERDAM - Voor een ieder die geïnteresseerd is in de nieuwe First Family, maar nog meer in de kledingkeuze van de First Lady, wordt er gewerkt aan een Michelle Obama-stijlboek.

Synchroon met de populariteit van Barack Obama, groeide de populariteit van diens vrouw Michelle. Niet alleen vanwege haar charme, haar intelligentie of de vastberaden manier waarop ze haar man bijstond, maar vooral vanwege haar kledingkeuze.

Al bij de eerste spotlights gooide de rechtsgeleerde hoge ogen met haar simpele designs, haar mix van haute couture en basic-H&M en haar Jacky Kennedy-achtige uitstraling. Mandi Norwood, redacteur van het magazine Mademoiselle, heeft daarom besloten de typische Michelle Obama-elementen te bundelen in een boek.

Dat meldt Styletoday maandag.

Jackie O

"Sinds Jackie O hebben we geen first lady gehad die een fashion icoon is,"vertelt Mandi. "Het is onduidelijk wat voor soort boek het wordt, maar we hopen dat het iets weg heeft van het Sex and the City movie book, waarin over elke outfit in de film en de labels van elk kledingstuk wordt geschreven."

Het is nog even wachten op deze inspiratiebron: het Michelle Obama style book wordt komende zomer pas gelanceerd.

Michelle Obama