AMSTERDAM - De historische Vlaamse stad, die bekend staat om het decoratieve handwerk, belicht met de expositie 'Kantlijnen' diverse aspecten van kant. Onder meer ontwerpers Marcel Wanders en Tord Boontje hebben hun medewerking aan het project verleend.

'Trends hangen in de lucht,' menen de Nederlandse conservatoren van de Brugse expositie Hedwig Onna en Hanneke Kamphuis. In navolging van de tentoonstelling 'Ander Kant' in het Museum Boijmans van Beuningen, die door beiden is vormgegeven, waren zij al met Kant in de weer voor Prada dat dit jaar deed.

Met 'Kantlijnen' worden de mythe van kant en de designwereld met elkaar verenigd.

Er wordt een actueel beeld geschetst van de manier waarop kant door de mode- en designwereld wordt geïnterpreteerd. Met name kantpatronen en -technieken vormen een sterk uitgangspunt.

Uiteenlopende materialen

Op diverse binnen- en buitenlocaties in Brugge staan naar kant refererende objecten, ontwerpen en designstukken tentoon gesteld. De materialen waarmee deze zijn vervaardigd zijn talrijk zoals hars, leer, hout, staaldraad, metaal, papier, wol, en katoen.

Deelnemers

Deelnemers aan het project variëren van eerstejaars kunstacademiestudenten tot gevestigde namen uit de internationale designwereld. Marcel Wanders, Droog Design, Tord Boontje, Hil Driessen, Dylan Graham, Pablo Reinoso en Zanotta zijn enkele klinkende namen uit de deelnemerslijst. De tentoonstelling 'Kantlijnen' is te bezoeken t/m 1 Maart 2009