AMSTERDAM - Vroeger speelde je met Barbies, tegenwoordig hang je ze je om je nek. Ontwerper Margaux Lange brengt een opvallende lijn sieraden op de markt geïnspireerd op de welbekende pop.

De sieraden bestaan uit metaal en minstens één Barbie-lichaamsdeel. Zo zijn er oorbellen van Barbie-handen, kettingen van borsten, armbanden van billen en ringen van haar gezicht of dat van Ken. Zogezegd is geen enkel stukje van de lichamen heilig.

Zelfs de pumps van Barbie moeten eraan geloven.

Plastic

De 29-jarige Margaux Lange is al fan van de pop zolang als ze zich kan heugen. "Als kind was ze al van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van mijn verbeelding en, ironisch genoeg, is ze dat nu ik volwassen ben nog steeds."

De plastic poppen bleken daarnaast een dankbare inspiratiebron. "Ik vind Barbie als cultureel icoon enorm inspirerend," vertelt de New Yorkse aan de Engelse Metro. "Vanwege haar verfijnde status en de impact die ze heeft gehad op onze maatschappij."

De sieraden zijn vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar, maar het is evengoed de moeite waard de afbeeldingen ervan te bekijken.

Geboren

Barbie werd 'geboren' in 1959. Vandaag de dag wordt ze in 150 landen verkocht.

Barbie-sieraden