AMSTERDAM - Het is weer tijd diep na te denken over ons ondergoed. Uit een enquête van de Vereniging van Lingerie Aanbieders blijkt namelijk dat zowel mannen als vrouwen een sterke mening hebben over wat nog kan en wat absoluut 'not done' is onder de kleren.

Dat bericht de Telegraaf woensdag.

Natuurlijk doet verzorgde onderkleding het altijd goed. Dat klinkt simpel, maar de resultaten van het onderzoek doen beslist anders vermoeden.

Stripfiguren

Zo schijnen er nog mannen rond te lopen met een bouwvakkersdecolleté (liever niet, zegt 80 procent van de vrouwen), veel te wijde boxers die zo lekker over de broekrand uit poffen en zelfs de mannelijke string behoort helaas (zegt de overgrote meerderheid) nog niet tot het verleden. Om maar niet te beginnen over boxershorts met stripfiguren erop.

De modegevoelige vrouw doet dit natuurlijk veel beter. Of toch niet?

String

Helaas, ook op het ondergoedgedrag van de dames hebben de heren een en ander aan te merken. Zo betreurt 70 procent van de mannen het dat de vrouw zich in een string wurmt, ondanks een figuur dat daar niet geschikt voor is.

Al te grote onderbroeken zijn echter ook niet goed; het Bridget Jones-model keurt maar liefst 69 procent van de mannen af. Verder maakt een ruime meerderheid van het mannelijke geslacht kritische kanttekeningen aan het adres van de uitpuilende BH, en ook grote t-shirts en bedsokken al slaapkledij genieten extreem geringe populariteit.

Toch is er geen reden voor paniek. Vrouwen trekken zich de mening van de man namelijk wel aan en andersom geldt hetzelfde. Bovendien breekt bij mannen niet langer het zweet uit als ze ook maar in de buurt van een lingeriezaak komen. Dat opent de deur voor gezamenlijk ondergoed kopen en daarmee een heel andere enquête-uitslag volgend jaar.

Onderzoek

Aan het onderzoek deden 500 mannen en vrouwen mee.