Producten van Ugg zijn al geruime tijd zeer populair in diverse Europese landen, en ook in Nederland wordt het merk volop verkocht. Tot nu toe ontbrak het in Europa echter aan een brandstore, zoals die onder andere in New York te vinden zijn. Daar komt nu verandering in.

Onlangs opende in Londen namelijk de eerste winkel van Ugg buiten de Verenigde Staten of moederland Australië. In de Britse winkel is het gehele assortiment van Ugg verkrijgbaar, variërend van schoenen, laarzen, jassen tot zelfs handschoenen. Ook heeft de winkel een omvangrijke collectie aan kidswear.

Oprah

Ugg is opgericht in 1978 door surfer Brian Smith. Tijdens een trip naar de VS nam hij een tas vol met Ugg-laarzen mee. De laarzen werden daar binnen de kortste keren enorm populair en het merk groeide rap.

De comfortabele laarzen werden was echt populair nadat Oprah Winfrey in 2000 aandacht besteedde aan het product in haar goed bekeken televisieshow. De populariteit van de laarzen heeft er toe geleid dat er vele imitatieproducten op de markt gekomen zijn.