Niemand minder dan Dame Edna heeft een make-upcollectie voor MAC ontworpen. De cosmeticalijn van het alter ego van de Australische komiek Barrie Humphries wordt in januari 2009 internationaal gelanceerd.

De collectie bevat drie lippenstiften, drie lip glosses, twee oogschaduwtrio's, een highlightpoeder en een nagellak. Op de verpakking prijkt, hoe kan het ook anders, een glitterbril, het handelsmerk van de rozeharige Edna.

De kleuren vormen "een prettig gestoorde mix", laat MAC weten aan WWD.com en het is niet aan te raden de producten gelijktijdige te dragen.

Tegencultuur

MAC koos voor Edna omdat ze staat voor tegencultuur waar MAC zich mee associeert, aldus creatief directeur James Gager. Edna zegt zelf over de samenwerking: "Het applaus was altijd net iets luider als ik MAC droeg. Dat heeft mij overtuigd."

De producten zijn bedoelt voor jonge mensen. Edna legt uit waarom: "Jonge mensen aanbidden mij. Mensen van middelbare leeftijd zijn jaloers op me". Edna's persoonlijke favoriet is de KangaRouge, een blauw-rode lipstick.