AMSTERDAM - Amerikaanse rapper en stijlicoon Lupe Fiasco heeft in samenwerking met het label False een eigen t-shirt collectie gelanceerd onder de naam "The Fallacy of Rome".

Lupe Fiasco heeft zich voor zijn collectie laten inspireren door de oud Romeinse en Griekse literatuur. Zo staat Kerberos, de driekoppige hond van Hades - de god van de onderwereld - centraal in zijn collectie.

Geheel in lijn met de driekoppigheid van Kerberos worden de shirts in drie releases uitgebracht. De tweede uitgave is gepland voor december van dit jaar en laatste lijn komt begin 2009 op de markt. De eerste collectie van The Fallacy of Rome is al verkrijgbaar.

Stijlicoon

Lupe Fiasco - die eigenlijk Wasalu Muhammed Jaco heet - is een Amerikaanse rapper. Bij het grote publiek is hij vooral bekend vanwege zijn bijdragen op het album van Kanye West en zijn samenwerking met Ghostface Killah.

Daarnaast is Lupe Fiasco erg populair binnen de undergroundscene vanwege de vele mixtapes die hij heeft uitgebracht. Lupe Fiasco wordt in de VS beschouwd als een hip-hop stijlicoon, net zoals bijvoorbeeld Outkast voorman André 3000.