Tijdens de finale van Miss World in Johannesburg draagt Carmen Kool - de Nederlandse deelneemster aan de prestigieuze verkiezing - een avondjurk van Django Steenbakker en sieraden van Rodrigo Otazu.

Styliste Odette Simons koos - in overleg met Steenbakker - voor een petrolgroene jurk uit de zomercollectie van 2009. De jurk is geïnspireerd door de jaren 20 van de vorige eeuw.

"De tijd van Charlie Chaplinfilms waarin weer werd teruggekeken op de jaren 80 van de eeuw daarvoor. Vrouwen in rechte jurkjes met strenge korsetten die amper ruimte lieten voor vrouwelijke vormen", aldus Steenbakker. In zijn ontwerpen voor 2009 heeft de ontwerper die sfeer nagebootst en daar het hedendaagse comfort aan toegevoegd.

Otazu

Ook de sieraden die gedragen worden door Kool zijn van Nederlandse bodem. De bekende ontwerper Rodrigo Otazu heeft namelijk een opvallende ketting en ring ter beschikking gesteld. De sieraden zijn - kenmerkend voor de stijl van Otazu - opvallend, zeer uitgesproken en voorzien van de nodige glitter en glamour.

Project Catwalk

Django Steenbakker (1984) wordt sinds zijn overwinning tijdens het tv-programma Project Catwalk gezien als één van Nederlands meest veelbelovende mannelijke ontwerpers. Onlangs presenteerde hij op de Amsterdam International Fashion Week al zijn eerste volledig eigen collectie, die goed werd ontvangen door de aanwezige modepers.

De stijl van Django wordt omschreven als 'edgyglam, sjiek en sexy met een stoere touch'.