De Britse ontwerpster Stella McCartney – dochter van Beatle Paul McCartney – ontving een prijs voor 'groene ontwerper van het jaar'. De organisatie roemde haar duurzame kleding.

De prijs maakt onderdeel uit van de ACE awards – de branchevereniging voor mensen en bedrijven die werkzaam zijn in de accessoire industrie – en werd dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt. Naast McCartney vielen ook modehuis Balenciaga, luxe schoenenmerk Jimmy Choo en de Amerikaanse keten Banana Republic in de prijzen.

Sterren

Stella McCartney (1971) is als ontwerpster bekend geworden door onder andere haar eigen collectie onder het label van Gucci, haar werk als hoofdontwerper bij Chloe - waar ze de markante Karl Lagerfeld opvolgde – en haar sportcollecties voor Adidas.

Stella staat regelmatig in de spotlights als vriendin van de sterren. Zo heeft ze onder andere exclusieve items ontworpen voor Madonna, Jude Law en Annie Lennox. Daarnaast in McCartney fervent tegenstander van bont en zet ze zich in voor duurzame productie en een beter milieu.