De jonge Nederlandse ontwerpster Catta Donkersloot opent zaterdag 15 november haar eigen winkel op de Amsterdamse Nieuwmarkt.

Donkersloot – in 2003 afgestudeerd - besloot tot deze zet, omdat ze in haar atelier geen mogelijkheid had om de daar gemaakte items te voorkopen. In de allereerste Catta Donkersloot winkel zijn diverse ontwerpen van haar hand terug te vinden, zoals verschillende blouses, rokken en sweaters.

Naast haar eigen werk zijn er ook items van anderen te koop, zoals die van fotografe Lisa Kortenhorst. Met Kortenhorst werkte Donkersloot samen aan hun project Hotel Lullaby. Het tweetal had hiervoor elke hotelkamer omgetoverd in de sfeer van een boek. Voor elke kamer had Donkersloot een speciale outfit ontworpen.

Getalenteerd

Donkersloots eindexamencollectie voor het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) in 2003 zorgde ervoor dat ze in Nederland bekend raakte bij het modepubliek. Direct na haar afstuderen won ze de Mittel Moda Award en vervolgens kon ze direct door voor een training naar de New Zealand Academy Otago. Bijzonder was haar show tijdens de Amsterdam Fashionweek in januari van dit jaar. De show was – in tegenstelling tot de overige shows – vrij voor publiek toegankelijk.