De Now&Wow – een van de meest toonaangevende Nederlandse clubs aan het begin van deze eeuw – komt nog één keer tot leven met een tentoonstelling het Rotterdams Historisch Museum.

Van 2000 tot 2007 was de Rotterdamse club Now&Wow van Ted Langenbach het boegbeeld van het Rotterdamse nachtleven. Langenbach organiseerde er iedere week feesten, met thema's als DJ Cooking, Fuck The DJ, Halal Geslacht, Verse Beesten, Lolita, Speedfreax Kruisbestuiving en Stalking Heads.

De extravagante Langenbach wilde zo de consumptiemaatschappij op de hak nemen. Now&Wow stond er om bekend mogelijkheden te creëren voor aankomende ontwerpers, kunstenaars en artiesten.

Exhibitionism

De tentoonstelling Exhibitionism brengt de club nog een keer tot leven met foto's, video's, styling, decors, geur en muziek. Van zondag 9 november tot 4 januari 2009 is de expositie te bezoeken in het Schielandhuis van het Rotterdams Historisch Museum.

Het museum heeft voor de tentoonstelling de vormgevers uit de Now&Wow tijd ingehuurd, en die gaan voor de expositie opnieuw aan de slag. Naast de muziekstijlen die een tijdsbeeld geven van elkaar snel opvolgende trends – zoals 2step, electro en eclectic - zijn ook de wisselende aankleding, de performances en het publiek van de roemruchte discotheek te zien.