Allergan, de fabrikant van Botox, brengt binnenkort een nieuw product op de markt dat volle, lange wimpers belooft. Het wondermiddel voor mooie wimpers, Latisse genaamd, is van oorsprong een medicijn om de oogziekte Glaucoom te behandelen.

Bij onderzoek bleek Latisse een gunstige bijwerking te hebben: wimpers van patiënten groeiden, werden voller en kleurden donkerder. Het farmaceutische bedrijf Allergan verwacht dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) binnenkort haar goedkeuring geeft aan het middel.

Na dit akkoord wordt Latisse eerst aangeboden op de Engelse markt, daarna volgt de rest van Europa. "Het bedrijf onderzoekt nu de neveneffecten van deze medische behandeling. Zodra we de werking ervan beter begrijpen, kunnen we het gebruiken bij de behandeling van alopecia, een vorm van haarverlies, en andere haarproblemen", aldus biomedicus Valerie Randall van de universiteit van Bradford in de Britse krant The Independent.

Botox

Het is niet de eerste keer dat een medicijn een cosmetische bijwerking blijkt te hebben. Zo werd Botox oorspronkelijk gebruikt om oogspasmen te behandelen. Na de ontdekking dat Botox ook de huid glad strijkt en rimpels laat verdwijnen, werd het medicijn een cosmetische superster.