Banksy - het pseudoniem van een wereldberoemde Britse streetart- en graffitikunstenaar - vraagt met zijn expositie 'The Village Pet Store and Charcoal Grill' op een opvallende manier aandacht voor de manier waarop met dieren wordt omgegaan.

Banksy wil met zijn tentoonstelling aantonen dat de wereld op een tegenstrijdige manier met dieren omgaat. Beesten worden volgens de Brit namelijk gebruikt als kunstobject, voedingsmiddel, huisdier en zelfs als kledingstuk.

Op zijn expositie 'The Village Pet Store and Charcoal Grill' in New York toont hij andere een kleine dierenwinkel - met twee wandelende kipnuggets die uit een bakje zoetzure saus eten, zwemmende vissticks in een vissenkom, en een proefkonijn dat zich opmaakt voor de spiegel.

Palestijnen

Er is weinig zekerheid over de ware identiteit van Banksy, maar volgens diverse bronnen is zijn echte naam Robert of Robin Banks en zou hij afkomstig zijn uit Bristol. Zijn kunstwerken, waarvoor hij een voor hem kenmerkende sjabloneertechniek gebruikt, zijn vaak politiek en humoristisch van aard.

Zijn werk is te vinden in diverse Engelse steden, maar ook in de Palestijnse gebieden - hij maakte daar negen werken op de scheidingsmuur met Israël - en in de Verenigde Staten.