AMSTERDAM - In Dubai wordt dinsdag het grootste winkelcentrum ter wereld geopend. Meer dan 1200 internationale winkels zijn verenigd in een van 's werelds meest luxueuze 'shopping mall'.

In de Dubai Mall zijn diverse internationale winkelketens terug te vinden. Zo hebben bekende warenhuizen zoals Harrods, Galleries Lafayette, Bloomingdale's en Macy's er een eigen filiaal, en zijn er brandstores te vinden van bijna alle belangrijke modemerken.

Daarnaast is een speciaal gedeelte van het winkelcentrum ingericht voor de 'Indoor Gold Souk', waar honderden juweliers hun eigen verkoopruimte hebben.

Half miljoen vierkante meter

De Dubai Mall heeft een grondoppervlakte van een 500 duizend vierkante meter en huisvest – naast de 1200 winkels – een enorm aquarium met 30 duizend siervissen , een kunstijsbaan, een bioscoop en diverse restaurants.

Bijzonder is ook The Grove, een gedeelte van het complex waarvan het dak kan worden weggeschoven om de bezoekers te laten genieten van het buitenklimaat in Dubai. gebouwd. De autoriteiten van Dubai verwachten dat de Dubai Mall dertig miljoen bezoekers per jaar gaat trekken.