Modeontwerper Ralph Lauren is uitgeroepen tot de machtigste man in de mode voor het jaar 2008. Ook vorig jaar viel Lauren deze eer ten deel.

De verkiezing van "100 machtigste mensen in de mode" in een initiatief van online mannen modemagazine DNR.com en wordt dit jaar voor de achtste maal gehouden.

Bij het bepalen van de lijst met machtige personen wordt ondermeer gekeken naar de kracht van de merken, de gerealiseerde omzet, reputatie en opmerkelijke prestaties. De top twee is - in vergelijking met 2007 - ongewijzigd gebleven. De lijst wordt aangevoerd door Ralph Lauren van het gelijknamige modemerk. Italiaan Giorgio Armani is wederom nummer twee op de lijst.

Dolce & Gabbana

Andere namen in de top zijn onder ander Domenico Dolce en Stefano Gabbana (van Dolce & Gabbana) en Miuccia Prada van Prada .Eric Wiseman is de enige niet-ontwerper in de top vijf.

Als CEO van VF Corp boekte hij goede resultaten met onder meer de merken North Face, Vans, Eastpak en denimbrands zoals Lee, Wrangler en 7 for all mandkind. Opvallende afwezige in de top tien is Bruno Sälzer, directeur van Hugo Boss.

De volledige lijst met honderd namen wordt maandag 3 november bekend gemaakt door DNR.com.