Waar ontwerpers zoals Stella McCartney een duidelijk statement tegen bont maken, hult het internationale modepubliek zich tijdens de Fashionweeks maar wat graag in bontjassen.

Het dragen van bont heeft in de modewereld altijd voor heftige discussies gezorgd, maar het internationale modepubliek trekt zich daar weinig van aan. Voor bezoeken aan de shows tijdens de Fashionweeks werden de bontjassen weer massaal uit de kast getrokken.

PETA

Hoofdredacteur Anna Wintour van de Amerikaanse Vogue blijft ondanks jarenlange kritiek van de dierenrechtenorganisatie PETA nog altijd trouw aan haar vossen en nertsen. De kritiek weerhoudt zelfs de bontdragende Olsen Twins, die in een door de PETA gemaakte website figureren als de 'Trollsens', er nog steeds niet van om bont te blijven gebruiken in ontwerpen van hun kledinglijn Elizabeth&James.

Trend

Protesten van PETA-activisten buiten de modeshows van bekende ontwerpers ten spijt, de bont-trend is al opgepikt door grote winkelketens die de rekken vullen met goedgelijkende nepvarianten.

Ook tweedehands winkels bieden dit najaar een breed scala aan bont, van grootmoeders vosje tot lange bontmantels.