AMSTERDAM - De in Londen gevestigde kapperszaak Hari's Salon heeft een nieuwe, ietwat opmerkelijke manier gevonden om gespleten haarpunten tegen te gaan.

Dat meldt Now Magazine vrijdag.

De 'Aberdeen Organic Bull Semen Hair Treatment' bestaat naast plantextracten namelijk - de naam zegt het al - vooral uit stierensperma. Het haarproduct is daardoor rijk aan proteïne, wat als viagra voor je lokken zou zijn. Goedkoop is het echter niet: voor één behandeling betaal 55 pond (zo'n 70 euro), maar dan wordt het haar na afloop wel in model geföhnd.

Truffelolie

Volgens de eigenaar van Hari's salon, Hari Salem, heeft hij honderden producten uitgeprobeerd maar werkt stierensperma toch het best. Onder andere citroenen, truffelolie en kaviaar moesten het afleggen tegen deze revolutie op haargebied.

Of de haarbehandeling geïnspireerd is op de veelbesproken scène uit de film 'There's Something About Mary' is niet bekend. Ook is onduidelijk hoe het zaad precies vervaardigd wordt, maar Hari heeft beloofd met de behandeling door te gaan 'zolang de stieren blijven leveren'.

Vooralsnog wordt de behandeling niet in Nederland aangeboden.