Fotograaf Krijn Van Noordwijk heeft woensdag tijdens het Amsterdam Dance Event zijn boek DJ officieel gepresenteerd. Voor DJ fotografeerde hij 140 verschillende bekende dj's uit binnen- en buitenland.

Van Noordwijk wil met zijn boek de sterren van nu laten zien. DJ's zijn niet langer meer de figuren die in een donker hoekje van een club staan te draaien. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot ware sterren van het nachtleven.

Twee kilo

Van Noordwijk heeft de afgelopen twee jaar een zeer breed scala aan (inter)nationale dj's voor zijn camera gehad. Zo portretteerde hij onder andere technogrootheid Carl Cox, Sven Väth en ook Nederlandse artiesten waaronder Armin van Buuren en Jesse Voorn. Zijn werk is gebundeld in een bijna twee kilo zwaar koffietafelboek.

Affiches

Krijn van Noordwijk is afkomstig uit de reclamewereld en ontwierp vele spraakmakende affiches voor onder andere het Holland Festival. Inmiddels heeft Van Noordwijk zich toegelegd op fotografie. Zijn missie is om "de heftige eenvoud van mensen zo naturel mogelijk te portretteren". Een grote selectie van zijn werk is terug te vinden op zijn persoonlijke website.