AMSTERDAM - De organisatie van Clothes Show Live, een Engels mode- en beautyevenement, doet nu ook mannelijke modellen met een te kleine maat in de ban.

In 2006 was Madrid de eerste die graatmagere modellen uitsloot van deelname aan shows. Andere landen volgden, maar de discussie ging vooralsnog altijd over vrouwelijke modellen. Clothes Show Live richt zich nu ook op mannen, omdat ook zij steeds vaker slachtoffer zouden zijn van anorexia en daarmee bijdragen aan het idee dat alleen heel magere mensen mooi zijn.

Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

Beroemdheden als Pete Doherty zouden de trend om superdun te zijn nog populairder maken en 'Manorexia'-cijfers zouden in Engeland de afgelopen vijf jaar met 67 procent zijn toegenomen.

Gevaarlijk

Een van de organisatoren van de show, Kelly Whitfield, zegt: "Manorexia is een fenomeen dat we gevaarlijk snel hebben zien toenemen in de modewereld. Het wordt alleen maar gewoner dat de mannen dunner en dunner worden om die jongensachtige uitstraling te krijgen."

Een model dat met een Body Mass Index onder de 19 wordt vriendelijk verzocht weer naar huis te gaan. Hetzelfde geldt voor modellen met een te smal middel.

De organisatie doet de mededeling een maand voor aanvang van het 5-dagen durende mode-evenement.