De Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen is één van de dertig kanshebbers op de prestigieuze Europese Fashion Academy Award. De winnaar wordt op 18 oktober in Berlijn bekend gemaakt.

De Fashion Academy Award is een Europese wedstrijd voor studenten en jonge ontwerpers. De deelnemers maken kans op een geldprijs van 25 duizend euro en krijgen de mogelijkheid hun collectie te presenteren op verschillende modebeurzen, waarmee ze hun carrière in een stroomversnelling kunnen brengen. Daarnaast wordt de winnaar of winnares één jaar lang begeleid door Dirk Schönberger, voorzitter van The Fashion Academy Award en creative director van JOOP!.

Talent

De vierentwintig jarige Iris van Herpen is één van de meest belovende modetalenten in Nederland. Tijdens de afgelopen Fashion Week in Amsterdam presenteerde ze haar eigen collectie die enthousiast ontvangen werd door de modewereld. Van Herpen staat bekend om gebruik van bijzondere materialen in haar creaties.

Naast Van Herpen maken ook de Nederlanders Elsien Gringhuis en Anneloes Ouwehand kans op de award. De volledige lijst van de dertig deelnemers is te vinden op de website van de organisatie.