AMSTERDAM - De nieuwste catwalkshow van het Franse topmerk Dior, op de Fashion Week van Parijs, was maandag een ware trekpleister voor internationale sterren.

Op de felbegeerde eerste rij zaten Lily Allen, Dita von Teese en Katy Perry naast elkaar. Ook de actrices Eva Green, Emma Watson en Marion Cotillard waren van de partij.

De Britse ontwerper John Galliano, die sinds 1996 aan het hoofd staat van het label, presenteerde een luchtige collectie, met doorzichtige rokjes en jurken, in kleuren als oker, oranje en kobaltblauw. De couturier voorzag de collectie van een scherp randje door het gebruik van studs en pythonleer.

Westwood

Ook Vivienne Westwood presenteerde maandag in de Franse hoofdstad haar nieuwste creaties. De Britse modeontwerpster liet een rebelse, maar nonchalante zomercollectie zien. Zachte, lichtgekleurde materialen werden gecombineerd met glimmende panterprints, lak en plastic.

Regenwoud

Zelf verscheen Westwood, die wordt gezien als het enfant terrible van de mode-industrie, in een outfit met een politiek tintje. Op haar lichtgroene T-shirt prijkten de woorden '$30 billion' (20 miljard euro), het bedrag dat volgens de ontwerpster nodig is om het tropisch regenwoud van de ondergang te redden. Perry en de Britse kunstenares Tracey Emin waren enkele van de bekende genodigden bij de modeshow.

Show Dior