Met Aviary.com (gratis incl Firefox plugin) kun je snel en eenvoudig screenshots van websites maken, bewerken en delen.

Maak je vaak screenshots van webpagina's inclusief scrollbar? Er zijn al flink wat editors op de markt, maar aviary.com maakt het je nu nog makkelijker.

Zet de URL van de site in kwestie achter Aviary.com/ en druk op enter. In de online editor krijg je een enorm aantal mogelijkheden om het screenshot nog te bewerken, inclusief standaard bewerkingen als cropping en tekst toevoegen.

Photoshop ervaring

De geavanceerde editor geeft je bijna een complete Photoshop ervaring, inclusief lagen. De Image Effects sectie geeft je een overvloedige hoeveelheid effecten die je a la Yahoo Pipes aan elkaar kunt verbinden.

Je kunt het bewerkte screenshot exporteren naar je desktop of online exporteren (na registratie). Natuurlijk kun je je screenshots ook direct delen met de wereld via unieke URL's, Twitter koppelingen, Facebook imports en embedded widgets.

Registratie

Hiervoor is registratie wel noodzakelijk. De eerste ervaringen met het delen van screenshots zijn niet allemaal onverdeeld positief, maar dit kan misschien per persoon verschillen. De snelheid van de applicatie is afhankelijk van de grootte van je screenshot maar over het algemeen krijg ik er goede resultaten mee. Probeer ook zeker de Firefox plugin en bookmarklet voor nog snellere screenshots!

Reacties