AMSTERDAM - Kun je van je problemen ook projecten maken en op de GTD manier verwerken naar een succesvolle uitkomst? Coach Meg Edwards vindt van wel.

Op GTD Times is een serie podcasts te beluisteren van trainers van de David Allen Company. Een van de afleveringen vond ik erg interessant en kan ik jullie van harte aanbevelen. De podcast draait om de centrale vraag: Heb je een probleem of heb je een project? Het basisidee is dat je van je problemen ook GTD-achtige projecten kunt maken.

Trainer Meg Edwards geeft ook een persoonlijk voorbeeld.

I decided that I was ready to turn this into a project with a successful outcome. Not a negative outcome, but a really successful outcome to resolve this relationship. I had a next action on my Home List, which was to write a letter to this person. I was procrastinating on it, and again in the weekly review, I was reviewing it and realizing that I couldn’t even write the letter.

In alle jaren dat ik met GTD bezig ben heb ik er nog niet eerder zo naar gekeken, om van (persoonlijk/emotionele/geestelijke) problemen die je hebt ook  projecten te maken en ze net zo te behandelen in de GTD methodiek als het repareren van je auto of een project wat je op je werk hebt.

Wat is jullie mening? Kun je al je problemen, groot en klein, als een GTD project zien? Of zijn er uitzonderingen? De reactiepanelen staan open.

Reacties