Firefox extensie Ubiquity heeft een 0.5 betaversie uitgegeven. Met de nieuwe versie van deze browser commandline is het verwerken van de tekstinput verbeterd, betere support voor niet-engelse taal en is er een interactieve handleiding voor beginners.

Firefox extensie Ubiquity heeft een 0.5 betaversie uitgegeven. Met de nieuwe versie van deze browser commandline (we schreven er al eerder over) is het verwerken van de tekstinput verbeterd, betere support voor niet-engelse taal en is er een interactieve handleiding voor beginners. Een fraaie verbetering zijn de asynchrone suggesties. Dit betekent dat je suggesties krijgt voor tekstinput terwijl je typt.

De handleiding helpt je stap voor stap door de mogelijkheden van Ubiquity, waarbij je leert hoe je met je toetsenbord sneller informatie kunt vinden op het web tot en met het vertalen van stukken tekst via een paar toetsaanslagen. De handleiding vind je direct na het installeren van de extensie in de startpagina. Mozilla Labs biedt ook een "language parser" aan waarmee je Ubiquity in je eigen taalbestanden kunt maken. Op Planet Ubiquity kun je het laatste nieuws rondom deze interessante extensie volgen.

Reacties