Met Cooliris blader je door 200 beelden in 20 seconden om een leuke foto te vinden om je Powerpoint presentatie te voorzien van een krachtige foto. Deze gratis browser plugin zorgt ervoor dat het frustrerend bladeren door pagina's met foto's (à la Google) definitief tot het verleden behoort!

Op zoek naar een leuk beeld om je presentatie op te smukken? Duurt het bij jou ook een eeuwigheid om het te vinden? Verlies je ook zo veel tijd met scrollen en door de zoekresultaten te bladeren bij Google of Flickr?

Cooliris lost het voor je op! Deze gratis browser plugin (Firefox, Safari & IE) brengt je een coole 3D muur, zoals die we kennen van de iPhone. Naast de bekende sites zoals Google, Flickr, Yahoo en Amazon integreert Cooliris ook vlot met een aantal social media platformen zoals MySpace en Facebook. Je kan met Cooliris ook veel makkelijker YouTube video’s vinden.

 

Ik gebruik Cooliris (vroeger PicLens) al bijna 2 jaar en ben uiterst tevreden over de snelheid en het gebruiksgemak. Door simpelweg met het wieltje van je muis te scrollen zoom je een beeld in en een uit. Alle beelden laden razendsnel en je krijgt per foto onmiddellijk een aantal kenmerken te zien:

  • Achtergrond tekst bij het beeld
  • Afmetingen (in pixels)
  • Bestandsgrootte
  • URL

Zo kan je snel beslissen of je al dan niet naar de site van deze foto gaat. Je haalt makkelijk 200 beelden in 20 seconden als je met de muis horizontaal scrolt. Bij het inzoomen, laadt Cooliris steeds het beeld in een hogere resolutie op (als het beschikbaar is). Je kan een beeld sharen (via mailtje), of bewaren in je favorieten, nadat je jezelf hebt geregistreerd (email, naam en paswoord). Wat de meeste gebruikers doen, naar de site van het gekozen beeld gaan, door op het icoontje met het pijltje te klikken. Je kan alle foto's ook als slideshow bekijken (interval via opties aanpassen) of zoals we vaak gewend zijn: fullscreen bladeren. Je kan tevens het aantal rijen foto's makkelijk aanpassen via de opties. Links op het scherm heeft Cooliris een handig menu staan om te bladeren in de "channels" per categorie (nieuws, sport, music, ...) of zelfs online te shoppen (bv. Amazon).

Tip: Je kan Cooliris ook gebruiken om razendsnel beelden op je eigen computer te zoeken. Klik rechtsboven op "My Computer" in het Cooliris scherm.

Hoe begin je eraan? Simpel, download de plugin. Je krijgt in je browser een Coolirislogo , waar je op klikt als je begint met het zoeken naar een beeld of video. Je kiest waar je wil zoeken (Google, Yahoo, Flickr, ...) en geeft vervolgens je zoekterm(en) in. Cooliris zorgt voor een toevloed aan beelden of video’s, die automatisch worden bijgeladen, naarmate je verder scrolt (horizontaal). Nu enkel nog scrollen totdat je de foto of video van je keuze vindt!

Reacties