AMSTERDAM - Via de website task.fm kan je eenvoudig herinneringen aanmaken, bijhouden en opvolgen. Bovendien kan je via min of meer dezelfde weg je todo-lijst opvolgen.

"Ik mag niet vergeten dat Tim morgen verjaart.". Misschien heb je een afspraak in je electronische agenda maar wil je toch nog een herinnering.

Via de website task.fm kan je eenvoudig herinneringen aanmaken, bijhouden en opvolgen. Bovendien kan je via min of meer dezelfde weg je todo-lijst opvolgen.

Alles begint zoals gewoonlijk met een snelle en eenvoudige registratie op de website. Geef je email-adres en GSM-nummer op en je kan direct aan de slag. De herinneringen worden verstuurd naar je email-adres, via SMS of zelfs via een telefoonoproep (niet in België).

De meerwaarde van deze toepassing zit hem onder andere in de interpretatie van de menselijke (Engelse) taal. Zo kan je bijvoorbeeld een herinnering sturen van een meeting die binnen 2u aanvangt door "in 2 hours" aan de herinnering te plakken: met als resultaat: Dit doet een beetje denken aan websites zoals bijvoorbeeld Remember the Milk. De volgende voorbeelden maken de mogelijkheden nog iets duidelijker:

  • Remind me to call Mom next Sunday
  • Remind me about my dentist appointment tomorrow at 18
  • Lunch with Betty next Wednesday noon
  • Remind me about my review every Friday via SMS

Bij het ingeven heb je meer mogelijkheden via de Advanced-knop. Na aanmaken kan je de herinneringen aanpassen via het potloodje (tekst, methode, tijdstip, ...) of verwijderen.

Zoals in het laatste voorbeeld duidelijk is zijn ook weerkerende reminders mogelijk. Ook kan je door 'via SMS' toe te voegen de herinnering via SMS laten sturen. Je kan in de Settings je methode 'by default' aanpassen, maar ook het standaard tijdstip (bijvoorbeeld één dag op voorhand). De herinneringen kan je toevoegen via de webinterface, maar ook via mail en zelfs (na koppeling van je accounts) via een direct message in Twitter:

Aangezien je tegenwoordig vanuit honderden applicaties op PC, GSM, iPhone of wat dan ook kan mailen en tweeten is dit een vlotte manier om nieuwe herinneringen aan te maken.

Er is ook een ToDo-lijst ingebouwd. Die laat toe om taken te groeperen (in een soort project), te herschikken (via drag&drop, heel snel) en natuurlijk ook herinneringen op te zetten:

Dit vind ik één van de leukste voordelen aan deze toepassing.

Task.fm is op moment van schrijven in versie 1.0 en is in voortdurende ontwikkeling. Zo zou het voor mij mogelijk moeten zijn om meer dan één email-adres en/of GSM-nummer op te geven. Ook een iPhone-applicatie lijkt me een goed idee. En dan de prijs van dit alles...

Er is een free en een premium-versie ($9,99 per maand). Beiden laten onbegrensde email-herinneringen toe. In de free-versie heb je 15 SMS-berichten per maand, in de premium 100.

Tenslotte zijn er geen advertenties in de betalende versie (hoewel ik deze, voorlopig althans, in de free-versie ook niet zie). Al bij al een leuke, goedwerkende en snelle toepassing voor geheugensteuntjes!

Reacties