AMSTERDAM - Picasa van Google is heel geschikt voor het hosten van foto's die je samen wilt delen met andere mensen, maar als je alle foto's zelf wilt hebben moet je Picasa geïnstalleerd hebben.

Als je dit niet wilt is er nog een andere mogelijkheid om albums in een keer te downloaden. Hiervoor heb je alleen Firefox en de plugin Down Them All nodig.

Picasa van Google is heel geschikt voor het hosten van foto's die je samen wilt delen met andere mensen, maar als je alle foto's zelf wilt hebben moet je Picasa geïnstalleerd hebben.

Als je dit niet wilt is er nog een andere mogelijkheid om albums in een keer te downloaden. Hiervoor heb je alleen Firefox en de plugin Down Them All nodig.

Downloadversneller

De plugin wordt gebruikt als downloadversneller en kan pagina's scannen voor materiaal om te downloaden. Hij is hier te downloaden. Nadat je deze heb geinstalleerd, moet je firefox herstarten om de plugin te activeren. 

Ga vervolgens naar je Picasa album die je wilt downloaden. In plaats dat je op de knop downloaden drukt ga je opzoek naar de RSS-knop. Deze bevind zich hier:

RSS-feed

 

Klik hierop, maar in plaats van je hierop te abonneren, open je de RSS-feed alleen. Dan start je de Down Them All plugin via het menu of via de rechtermuisknop. Down Them All herkend automatisch alle foto's.

Selecteer een map waarin je alle foto's wilt opslaan en druk op start!Als het een groot aantal foto's zijn kan het zijn dat je eventjes moet wachten. Als je eenmaal deze methode onder de knie hebt hoef je niet speciaal Picasa te installeren om hele albums in een keer binnen te halen.

Reacties