In Google.com kun je tegenwoordig de zoekresultaten laten filteren door op Web Show options... te klikken. Google.nl heeft dit nog niet.

 Al enige tijd heeft Google een nieuwe mogelijkheid om de resultaten van je zoekopdracht te filteren. Zo kun je aangeven alleen de resultaten van de laatste week of zelfs alleen de laatste 24 uur te willen zien. Ook kun je kiezen om de resultaten op datum te sorteren of zelfs in een tijdsbalk neer te zetten.

Deze mogelijkheid is echter alleen in de .com versie van Google ingebouwd en nog niet in de .nl versie. Als je gebruik wilt maken van deze, voor mij onmisbare optie, ga dan naar de Engelstalige versie van Google. Dit kun je doen door in het basis zoek scherm op de [Google.com in English] link, die zich rechts onder het zoekveld bevindt, te klikken. Gewoon google.com in je browser intikken helpt meestal niet want google stuurt je dan gewoon terug naar google.nl.

In het plaatje hiernaast kun je de opties zien. Als je het zoekresultaat gepresenteerd krijgt zie je onder het Google logo Web   Show options . . .  Klik op de [Show options. . .] link om de filter- en sorteer mogelijkheden te laten verschijnen. Als je de voor jou juiste opties hebt ingesteld kun je door op [Hide options] te klikken het menu weer laten verdwijnen.  Bovenin laat Google wel steeds zien wat voor filter- en sorteer opties op dit moment ingesteld zijn.

Reacties