Kukoo zorgt er voor dat je de mail minder gaat controleren - 1-3 keren per dag bijvoorbeeld. De dienst stuurt een bericht naar de zender van de email en laat ze weten wanneer jij de mail gaat lezen. Zo komt de controle over email weer bij de ontvanger en minder bij de zender. Het is een gratis dienst en je kunt zo veel email adressen claimen als je wenst.

Veel mensen hebben het emailprogramma de hele dag open staan. Ze krijgen dan ook nog een melding dat er een nieuw bericht is. De email onderbreekt dan de taak waar je net mee bezig bent. Dit terwijl als we focussen op 1 taak wordt deze veel sneller en met minder fouten uitgevoerd.

Kukoo zorgt er voor dat je de mail minder gaat controleren - 1-3 keren per dag bijvoorbeeld. Helemaal naar het idee van Timothy Ferriss in The 4-Hour Work Week. Kukoo geeft aan de zender van de mail ook duidelijk weer dat ze niet direct een reactie kunnen verwachten.

Kukoo is an email productivity enhancer, allowing people to regain control over their inbox again.

Je claimt eenvoudig jouw email bij kukoo: mymail@gmail.com.kukoo.com

Dit betekent wel dat je jouw contacten op de hoogte moet brengen van dit nieuwe adres. Dat vind ik zelf nog een lastige. Op veel locaties publiceer ik mijn zakelijk emailadres. Ik zou dan op al deze plekken een nieuw emailadres moeten plaatsen. Ook een te lang adres voor mensen te onthouden of te zeggen via de telefoon.

De berichten komen nog steeds binnen via je normale inbox. Doordat je de zender op de hoogte hebt gebracht van jouw email ritme ligt de regie weer aan jouw kant en minder aan de kant van de zender.

Kukoo is gratis te gebruiken en je kan zoveel email adressen claimen als je wenst.

Het is een nieuwe dienst die zal worden uitgebreid de komende maanden. Dit betekent ook dat er een betaalde versie komt, maar het blijft een fremium model.

[HTML1]

Kukoo is een project van Dockyard, ontwikkeld door Piet Jaspers en Tijs Vrolix.

Reacties