Personal Brain is een apart mindmap-programma. Het zou meer een meta-mindmap programma zijn. Waar je in een mindmap in het midden begint met een hoofdvraag of - probleem, is er in Personal Brain geen echt begin.

We hebben al meerdere malen over mindmapping geschreven.

Deze manier van je ideeen en gedachten op papier (of scherm) zetten is erg effectief en kan vaak in korte tijd duidelijkheid en richting brengen in je projecten.

Op de GTD Summit maakte ik kennis met Personal Brain. het is te makkelijk om het een mindmap-programma te noemen, het gaat verder dan dat.

Ultieme vrijheid

Met Personal Brain heb je zeker mindmap-mogelijkheden, maar je kunt het zien als een meta-mindmap programma. Waar je in een mindmap in het midden begint met een hoofdvraag of - probleem, is er in Personal Brain geen echt begin.

Je kunt alle gedachten en punten aan elkaar relateren, taggen en extra informatie geven. Je hebt de mogelijkheid om bestanden en URL's aan individuele punten te hangen, net als in een normale mindmap.

Maar Personal Brain gaat nog een stap verder doordat het je de ultieme vrijheid geeft hoe jij je Brain wilt samenstellen.

Potentieel

Begin juni heeft David Allen een webinar gehouden over zijn gebruik van Personal Brain en hoe het in zijn GTD methodologie kan passen. Je kunt deze presentatie nu ook online terugkijken.

Hij duurt iets meer dan een uur maar geeft een mooi inzicht in de manier waarop iemand als David Allen met dit soort software omgaat, naast mindmanager-software Mindmanager.

Personal Brain is een intrigerend programma waar ik ook nog niet het volle potentieel van heb weten te benutten. Maar ik heb wel het gevoel dat ik er meer mee kan dan alleen mindmaps maken.

Het geeft je net als Evernote een ongelimiteerde ruimte om gedachten en ideeen direct uit je hoofd en in een systeem te zetten en daar ook relaties tussen te leggen.

Reacties