Je LinkedIn status updaten vanuit je Twitter updates? Het kan. Met een omweg, maar het werkt prima.

Maak een account aan bij ping.fm en stel daar LinkedIn in als service. Maak vervolgens een account aan bij twitterfeed.com en maak een nieuwe feed aan.

Voer eerst je application key in om toegang tot ping.fm te krijgen. Kies als bestemming ping.fm en kies als bron RSS feed de RSS feed van je Twitter updates.

Nog wat laatste instellingen aanpassen en voila! Hier was ik al een tijdje naar op zoek. Een manier om automatisch je tweets door te sturen naar LinkedIn als status updates.

Ik heb dit al ingesteld voor Plaxo, Hyves en Facebook maar LinkedIn accepteert dit (nog) niet, alhoewel de vraag naar deze functionaliteit groot is. Dus ben ik zelf aan het experimenteren gegaan. En zojuist het antwoord gevonden!

Stappenplan

Hieronder volgt het stappenplan wat je moet volgen om Twitter en LinkedIn aan elkaar te 'knopen':

Maak eerst een account aan bij Ping.fm (kan ook bij HelloTXT maar daar had ik problemen met updaten). Voeg vervolgens LinkedIn als service toe en zorg ervoor dat het vinkje bij 'status updates' AAN staat.

Maak een account aan bij twitterfeed.com. Klik op 'my feeds' en voeg daar een nieuwe feed toe door op 'Create new feed' te klikken. Kies nu in het menuutje voor 'Ping.fm' feed.

Je hebt een ping.fm 'application key' nodig om gegevens daar naartoe te kunnen sturen. Klik op 'You Ping.fm Application Key' en je komt op een ping.fm pagina waar deze key staat. Klik hem aan en kopieer hem.

Plak hem in je twitterfeed scherm. Ga naar de twitter profielpagina bijvoorbeeld http://www.twitter.com/mcoster en klik met je rechter muisknop rechts onderin op het RSS ikoontje en kopieer de link.

Ga terug naar twitterfeed en plak de link in het veld 'RSS Feed URL'. Zet de frequentie op een half uur en kies 5 updates per keer. Kies bij 'Include:' voor 'title only'. Zet het vinkje bij 'Include item link' UIT en laat de rest staan zoals het standaard is en klik op de 'Create' button.

Voila! Zoals je uit bovenstaande stappen begrepen hebt is het niet realtime, maximaal 1x per half uur maar het is beter dan niets toch?

Reacties