Gebruik de gratis tool Loginox om het loginscherm van je Mac aan te passen!

Als je een mooie achtergrond op je Mac hebt baal je misschien een beetje dat je deze niet kunt zien als je nog niet bent ingelogd. Als je Mac op het loginscherm staat denk je misschien dat je het gewoon maar moet doen met de standaard Leopard-achtergrond. Maar dat is niet zo!

Met het gratis tooltje Loginox kun je zelf bepalen welke achtergrond getoond wordt.

Eerst download je Loginox en installeer je het op de gebruikelijke manier: door de applicatie naar je Programma's-map te slepen. Eventueel kun je ook de tools Sizerox (voor het simpel resizen van plaatjes) en Renamerox (voor het hernoemen van bestanden) installeren vanuit dezelfde disk.

Vervolgens start je de applicatie en zoek je het plaatje wat je wilt gebruiken als achtergrond voor je loginscherm. Dit kan bijvoorbeeld je huidige wallpaper zijn. Vervolgens sleep je het bestand naar het venster van Loginox, klik je op "Set new Login image", voer je wachtwoord in en je login-achtergrond wordt vervangen!

Als je weer terug wilt naar de originele achtergrond kan dat natuurlijk ook, gebruik dan de "Reset to default"-knop.

Ten slotte een klein trucje wat niet op de website van loginox vermeldt staat: als je in Systeemvoorkeuren naar Bureablad en schermbeveiliging gaat kun je het plaatje van je huidige wallpaper direct naar de applicatie slepen! Als je de afbeelding die je gebruikt hebt voor je achtergrond kwijt bent hoef je je dus geen zorgen maken.

Reacties