Netvibes heeft support voor meerdere pagina's toegevoegd. Het is al enkele jaren mogelijk om meerdere tabs aan te maken op Netvibes, maar je was altijd beperkt tot één pagina.

Hier is nu verandering in gekomen door het introduceren van, jawel, meerdere pagina's!

Zo kun je nog verder onderscheid maken tussen bepaalde onderwerpen. Maak bijvoorbeeld verschillende pagina's voor werk en privé en hierbinnen categorieën met tabs. Of maak voor elke organisatie waar je voor werkt een aparte pagina en gebruik tabs per onderwerp.

Vervolgens kun je er voor kiezen deze pagina's te publiceren naar de buitenwereld, zodat andere mensen de informatie die jij binnenkrijgt ook in kunnen zien. Dit is vergelijkbaar met de functionaliteit die we recent besproken in het artikel over Bundles in Google Reader.

De mogelijkheid om tabs te kopiëren en verplaatsen maakt ruimte voor een paar handige trucs: als je een publieke pagina hebt en hier een nieuwe tab aan toe willen kun je deze eerst bouwen in een privé pagina en dan verplaatsen naar de publieke pagina als alles goed is.

De kopieën kun je gebruiken als sjabloon, omdat wijzigingen in de kopie geen effect hebben op het origineel. Als je een tab hebt met Twitter search feeds en Google Alerts feeds kun je deze bijvoorbeeld dupliceren naar een pagina over een ander onderwerp en hoef je alleen maar de keywords aan te passen.

De interface voor het beheren van pagina's is erg simpel. Je maakt een nieuwe pagina aan door "Beheer mijn pagina's" te selecteren onder pagina's. Hier kun nieuwe pagina's aanmaken en bestaande bewerken of verwijderen. Ook het bepalen van de volgorde kun je hier door de pagina's in de juist volgorde te slepen.

Hoe gebruiken jullie de nieuwe "Multi-Page"-functionaliteit van Netvibes?

Reacties