Twitter berichten als SMS op je mobiele telefoon ontvangen kan voor EUR 0,09 per ontvangen bericht via http://twitsms.co.uk/.

Via http://twitsms.co.uk/ kun je voor een SMS-bericht ontvangen als er op Twitter berichten aan jou gericht verschijnen (@replies of Direct Messages). Je kunt ook instellen dat je alleen @replies of Direct Messages van specifieke andere Twitter gebruikers als SMS-bericht wilt ontvangen (filteren). Je kunt ook juist meer berichten ontvangen door aan te geven dat je van bepaalde Twitter gebruikers alle Twitter berichten als SMS wilt ontvangen.

SMS-berichten koop je per 100, 200 of 500 van te voren in via PayPal. Per SMS-bericht betaal je dan EUR 0,09. De eerste vijf SMS berichten krijg je gratis om kennis te maken met de dienst.

Via de site kun je ook een tijdslot instellen waarbinnen je geen SMS-berichten wilt ontvangen.

Twitter verstuurt zelf alleen SMS in Amerika

Op de website van Twitter kom je regelmatig een verwijzing naar SMS berichten tegen, bijvoorbeeld “Set up SMS updates”. Buiten Amerika kun je berichten via Twitter alleen ontvangen door gebruik te maken van diensten van derden.

Je kunt overigens wel je eigen Twitter status updaten door een SMS-bericht te sturen naar +44 762 4801423 (SMS-berichten naar een buitenlands nummer zijn iets duurder, b.v. geen €0,14 maar €0,21 per verzonden SMS-bericht).

Twe2.com en tweetboxlive.com stoppen ermee

Voor http://twitsms.co.uk/ adviseerde ik de gratis dienstverlener http://twe2.com/. Deze dienst is er helaas mee gestopt en verwees naar de betaalde dienst http://www.tweetboxlive.com/. Nadat ik de betaling daar rond had stopte deze dienstverlener er helaas ook mee (en stortte het geld netjes terug) waarna ik http://twitsms.co.uk/ op het spoor kwam. De betaling via PayPal werkte in eerste instantie niet vanuit Nederland maar door via Twitter in contact te treden met de eigenaar en hem te helpen met testen kunnen we nu in Nederland via PayPal SMS-berichten inkopen. Tijdens het testen van de betaling via PayPal ontving ik veel Direct Messages en heb ervaren dat de dienst soepel werkt.

Op mijn weblog Een manier om... staan meer informatieve artikelen en praktische tools. Deze tekst is daar in onderhoud als onderdeel van het artikel "De kracht van Twitter". Voor kortere berichten kun je me volgen op http://twitter.com/mackaaij.

Reacties