Hoewel het standaard wel mogelijk is je iTunes library over het netwerk te delen met andere gebruikers, kun je niet zomaar muziek van iemand downloaden.

Gelukkig hebben de jongens van Deusty hier een mooie oplossing voor gemaakt: Mojo.

Mojo is beschikbaar voor Mac en Windows en maakt het delen van muziek uit je iTunes library supersimpel!

Om te beginnen moet je Mojo voor jouw besturingssysteem downloaden: de Mac-versie of de Windows-versie.

Library

Vervolgens moet je een account aanmaken, zodat je ook kunt delen via internet. Als andere gebruikers in je lokale netwerk ook Mojo gebruiken zie je hun computers ook meteen terugkomen in de lijst.

Vanaf hier is het heel simpel: dubbelklik op de naam van de computer of gebruiker en er opent een nieuw venster met de muziek uit de iTunes library van die gebruiker.

Playlists

Je kunt nu downloaden met het pijltje naast de naam van een nummer, waarna het bestand automatisch toegevoegd wordt aan iTunes in een eigen playlist.

Mojo maakt playlists aan op naam van de gebruiker of computer waarvan je gedownload hebt, zodat je snel kunt terugvinden van wie je welk nummer hebt gekregen.

Als je een nummer eerst wilt afspelen voor je het download kun je simpelweg dubbelklikken om het nummer te beluisteren.

Tags

Tracks die al in je library zitten worden weergegeven in lichtgrijs, waardoor je snel kunt zien wat je al hebt. Let wel op dat spelling en volledigheid van de tags hier erg belangrijk zijn, als jij het album niet hebt ingevuld en de ander wel kan dit betekenen dat Mojo dit als verschillende nummers beschouwt.

Als je met vrienden over internet wilt delen hebben zij ook een account bij Mojo nodig en kun je ze toevoegen via het plusje linksonderin. In de gratis versie kun je maximaal vijf vrienden toevoegen, als je er meer wilt moet je $11 (+/- €10) betalen voor de premium licensie.

Ten slotte nog een kleine noot: het is uiteraard niet de bedoeling dat je deze software gebruikt om muziek te delen die auteursrechtelijk beschermd is.

Reacties