Google biedt nu ook een online adresboek aan voor iedereen met een Google Account. Inclusief handige importmogelijkheden uit diverse programma's

Het nieuwe domein om de gebruiker te winnen lijkt de gecentraliseerde online contactenlijst te worden nu ook Google een stand-alone contactendatabase heeft geopend.

Had je hier voorheen een Gmail adres voor nodig, nu is een Google Account voldoende. Je kunt direct contacten importeren uit Outlook, Yahoo en Hotmail. Voor Apple-gebruikers is er de gratis A-to-G applicatie om je adressenbestand uit Apple Mail te converteren.

Toevoeging?

Google Contacts is een fraaie online backup voor je adressenboek als je al gebruik maakt van een Google dienst. Maar de vraag is of het zoveel toevoegt naast andere diensten als Plaxo, Soocial en MyNameIsE.

Voor veel oudere Gmail gebruikers is het adresboek al vervuild door een oude bug waarbij iedereen die je mailde in je adresboek kwam en de koppeling met mobiel is vooralsnog niet gemaakt.

Google Contacts is gratis te gebruiken met een Google Account, Google Apps gebruikers moeten de dienst via de administrator toe laten voegen in het Services-panel.

Reacties