Met Zoek+ kun je vanaf één startpagina direct in zo'n zestig veelgebruikte gespecialiseerde zoekmachines en -methodes rondsnuffelen.

Het ronkende persbericht begint met de zin "waarom is niemand daar eerder opgekomen?" en om de waarheid te zeggen, anderen zijn er wel eens opgekomen.

Een zoekpagina waar je direct in meerdere (gespecialiseerde) zoekmachines kunt zoeken. Maar Zoekplus.nl is goed opgebouwd en biedt heel intuïtief de mogelijkheid om specifieke zoekopdrachten te doen.

Je kunt zoeken in de bekende zoekmachines, maar ook de wat exotische sites als Gevonden.cc (voor namen bij telefoonnummers), KNAW (universitaire personendatabank) en Skreemr (voor MP3).

Een minpuntje vind ik het gegeven dat de zoekresultaten niet in de Zoekplus-interface worden getoond, maar de pagina van de gekozen zoekmachine.

Dat maakt het soms wat onoverzichtelijk. In totaal combineert Zoek+ zo'n zestig veelgebruikte gespecialiseerde zoekmachines en -methodes, maar de hoeveelheid zoekmogelijkheden is goed opgebouwd en werkt logisch. Zoekplus.nl is een goede start voor een wat uitgebreidere zoektocht.

Reacties