Met Saisuke is het mogelijk om je Google Calendars op je iPhone te laten syncen.

Afgelopen herfst heb ik internet flink afgezocht naar goede alternatieven voor mijn digitale agenda. Uiteindelijk is Google Calendar voor mij als uit de bus gekomen. Op mijn Apples synced iCal met rechtstreeks Google. Je kunt het handmatig instellen, maar tegenwoordig kun je dat met behulp van Google's Calaboration prima doen. En op mijn iPhone draait het programma SaiSuke, mijn belangrijkste lifehack tool van de afgelopen maanden.

Met SaiSuke kun je al je Google Calendar's op je iPhone beheren, inclusief Internet Calendars. Deze read-only agenda's gebruik ik bijvoorbeeld voor de jaaragenda en het rooster van de opleiding waar ik werk.

Het programma heeft zijn eigen database en werkt dus niet samen met de standaard Agenda applicatie op je iPhone. De vormgeving van SaiSuke is niet hoogstaand, maar het weekoverzicht is voor mij veel handiger dan die weergave opties die de standaard Agenda heeft. Een ander minpunt is de snelheid; soms iets aan de trage kant.

Maar deze minpunten vervagen als je je realiseert dat SaiSuke de enige mogelijkheid is om meerdere agenda's gecombineerd met Internet Agenda's op je iPhone te krijgen.

De kosten zijn â 7,99 en er is een gratis Lite versie. Hiermee kun je alleen lezen en geen afspraken maken/wijzigen. Prima om even te testen of het überhaupt iets voor je is.

Er zijn momenteel wel veel ontwikkelingen op dit gebied, dus misschien heb je zelf een andere oplossing gevonden die voor jou goed werkt. Wat gebruik jij?


Wat achtergrondinformatie voor de geïnteresseerden:De alternatieven die afvielen: Exchange (2003) en MobileMe. Voorheen zat ik via mijn werk op Exchange. Helaas wordt dat slecht ondersteund op een Apple. Microsoft heeft wel Entourage, maar zacht gezegd is dat niet 'mijn' applicatie. Pas vanaf MacOS 10.6 (Snowleopard) zal Exchange goed worden ondersteund in iCal. Maar er speelt meer: Exchange en iCal/gCal hebben verschillende opvattingen over agenda's. Volgens Microsoft heb je 1 agenda, met verschillende categoriën. Google en Apple delen de visie dat je meerdere agenda's hebt, maar dan zonder categoriën. Zelf heb ik naast mijn parttime baan ook een eigen bedrijf en diverse andere activiteiten in muziek, politiek en kerk. Daar heb ik allemaal agenda's voor en die hou ik graag gescheiden.MobileMe was een ander alternatief. Er was een 60 dagen proefperiode die mij niet heeft kunnen overtuigen. In tegendeel zelfs. Na een tijdje MobileMe te gebruiken, kon alleen mijn iPhone nog syncen. Zowel mijn Macbook als mijn iMac konden dat niet meer. Bekend probleem, maar geen bekende oplossing. En als je dan afspraken op je laptop hebben gezet die niet meer op je vaste computer en iPhone komen, dan gaat het snel verkeerd. Dus belabberde ervaring en dan heb ik het nog niet eens over de kosten gehad.

Zowel Exchange (2003) als MobileMe ondersteuning geen Internet Agenda's.

Reacties