We zetten vijf programma's op een rij waarmee je (in Windows) snel en eenvoudig je favoriete folders kunt openen. Kies zelf welke bij je past!

Windows is als besturingssysteem aardig uitgerust, maar snel en gemakkelijk je favoriete mappen openen, is niet iets wat standaard in Windows zit ingebakken. Daarom zetten we vijf shareware/freeware programma's voor je op een rij. Er zijn veel meer programma's dan deze vijf, allen met wellicht meer of minder mogelijkheden. Aanvullingen (ook voor andere besturingssystemen) zijn welkom in de reacties!

Folderview: Een gratis toepassing om vanaf elke plek in je besturingssysteem bij je favoriete mappen en bestanden te kunnen. Dit kan vanaf de Open-dialoog, Save-dialoog, Systemtray, een werkbalk in elke folder en de "places"-zijbalk in diverse dialogen. Je kunt zelf bepalen vanaf welke plekken Folderview toegankelijk moet zijn. Folderview is gratis te downloaden.

Shock Bookmark: Ook gratis voor Windows en eveneens de mogelijkheid om via het rechtermuis menu (contextmenu) direct je favoriete folders te openen. Een aardige toepassing van Shock Bookmark is het snel kunnen kopiëren en plakken van bestanden naar je favoriete mappen.

DirectFolders: Mijn persoonlijke favoriet, ik heb er eerder over geschreven. DirectFolders is een klein en snel programma (freeware, maar Pro-versie biedt toetertjes en belletjes) om via een dubbelklik op je desktop of in elke dialoog je favoriete bestanden of mappen toegankelijk te maken.

DM2: Doet net iets meer dan alleen je favoriete mappen openen. Je kunt met dit opensource alternatief schermen naar je systemtray sturen, schermen vergroten en verkleinen, de transparantie van een scherm aanpassen en diverse hotkeys om individuele onderdelen te controleren als volume en monitor. DM2 is opensource en gratis te downloaden.

Pathbuddy: Maak je eigen lijst met shortcuts naar je favoriete folders en heb deze altijd tot je beschikking. Pathbuddy is zowel met de muis als met sneltoetsen te besturen.

Reacties