Met de SD kaarten van Eye-fi kun je foto's via elk open draadloos netwerk direct naar Evernote of een andere online service sturen.

We kunnen het niet laten; we zijn echt heel erg fan van Evernote. Dit online verlengstuk van je hersens maakt het leven zoveel makkelijker omdat je elk idee, elke gedachte, link of quote direct in een doorzoekbare database kunt plaatsen. In samenwerking met Eye-Fi hebben ze dat nu nog verder uitgewerkt. Foto's van je digitale camera direct in Evernote.

Ik gebruik nu al een tijdje de mobiele versie van Evernote om korte stukjes tekst uit tijdschriften te fotograferen en direct te uploaden naar Evernote. Soms is het een idee voor een artikel, dan weer een mooie foto of een reminder voor een film. Ik gebruik daarvoor de 3.2 megapixel camera van mijn mobiel. Dat werkt goed, maar het zou misschien beter kunnen.

Eye-Fi is een producent van SD Cards, de geheugenkaarten die onder andere in digitale camera's zitten. Het grote verschil met reguliere kaartjes is dat deze SD Cards Wi-fi enabled zijn. Oftewel, je kunt foto's direct vanuit de camera overzetten naar een PC via Wifi. Op sommige kaarten kun je ook gebruik maken van de Webshare mogelijkheid, een optie om foto's direct op online services te zetten zoals Evernote.

Nu kun je dus foto's van een whiteboard maken, of van je businesscards, tijdschriftartikelen en wijnetiketten. Met een Eye-fi kaart komen deze dan in hoge kwaliteit in je Evernote-database.

De kaarten zijn niet goedkoop (de goedkoopste is 100 dollar) en het is aan te raden een Evernote Premium account te nemen, aangezien je meer foto's gaat uploaden en dus al snel aan je gratis limiet zit.

Wat ik me wel afvraag is of je per foto kunt beslissen of deze wel of niet naar Evernote moet gaan.

Reacties