Je krijgt een Word 2007 bestand maar hebt niet de mogelijkheid om hem te bekijken? Met een nieuwe plugin voor Firefox kun je nu ook deze bestanden openen.

Door de incompatibiliteit van Office 2007 met de vorige versies kan het nog wel eens voorkomen dat je een .docx bestand krijgt gemaild wat met geen mogelijkheid is te openen in oudere Office-versies (en ik spreek uit ervaring). Natuurlijk is er een viewer van Microsoft te downloaden, maar ook hier hoor ik niet alleen jubelverhalen over. Je kunt ook het Compatibiliypack van Microsoft downloaden, maar dan moet je sowieso al een Office-versie hebben geïnstalleerd.

Nu is er de OpenXML viewer. Een Firefox plugin die het mogelijk maakt om in Firefox de Wordbestanden te openen. Dus kom je er niet uit met de viewer of andere work-arounds, dan kan Firefox je altijd nog redden. Het installeren van de plugin loopt niet op de standaard manier. Je moet een zip-bestand downloaden, uitpakken en het XPI-bestand installeren. Daarna kun je een .docx bestand in je browservenster slepen om te bekijken.

Reacties