Naast de iPhone zijn er ook nog andere smartphones en ook deze worden steeds krachtiger. We zetten 8 handige programma's voor Windows Mobile telefoons op een rij.

Met al dat iPhone geweld hier op Lifehacking zou je bijna vergeten dat er ook nog andere smartphones bestaan, vandaar vandaag een beetje Windows Moblile love. Onlangs heb ik mijn MDA Vario III (ook wel bekend als de HTC TyTnII) voorzien van een upgrade naar Windows Mobile 6.1. Deze update is gewoon te downloaden van de site van T-Mobile en de update ging ook geheel vlekkeloos. Gewoon een kwestie van downloaden, installeren en je smartphone de rest laten doen.

Enige nadeel is dat m’n phone zo kaal is als wat en weer hoog nodig gepimpt moet worden met allemaal leuke en handige software. In plaats dat helemaal voor mijzelf te houden leek het me goed dit met jullie te delen. De volgende is een lijst met programma’s welke op mijn MDA Vario zijn geïnstalleerd.

TwitToday & Twobile

Met TwitToday installeer je een eenvoudige plugin in je today screen (Vandaag in het Nederlands) om rechtstreeks vanaf je Today scherm je 140 karakters op Twitter plaatst .Door op de ‘T’ te drukken wordt je Internet Explorer gelanceerd en de Twitter pagina voor mobiele telefoons geopend. Installeren is eenvoudig het CAB bestand kopiëren naar je telefoon en na de installatie van deze plugin naar deze via je settings menu activeren voor je Today scherm. In sommige gevallen moet de telefoon even opnieuw opgestart worden om goed geactiveerd te worden. Downloaden doe je hier: TwitToday

Twobile is een programma welke je Twitter account (volg mij @defries) naar je Windows Mobile telefoon brengt. Je kunt hier precies hetzelfde mee doen als via het web. De installatie van Twobile is zo eenvoudig als het maar kan zijn. CAB downloaden op je smartphone, installeren die hap en vervolgens je account synchroniseren met Twitter. Op de site van Twobile kun je meer informatie vinden. Downloaden gaat via het accepteren van de gebruikersovereenkomst.

Google Maps

Wie kan of wil tegenwoordig nog zonder Google Maps werken? Gelukkig is dat ook niet meer nodig aangezien ook hier een versie voor te downloaden valt voor je Windows Mobile. Aangezien de MDA VARIO III GPS heeft ingebouwd wordt Google Maps ineens wel een hele leuk speelgoedje. Menig keer heb ik hier al heel veel plezier van beleefd in een vreemde stad of onbekend gebied. Downloaden doe je hier.

Trackr

Met trackr! kun je anderen zien en volgen via internet en je mobiele telefoon. Download de applicatie op je mobiel, maak een vriendenlijst aan en laat zien waar ter wereld jij bent. Gewoon erg leuk om mee te spelen, mede dankzij de integratie met Google Maps. Met Trackr kun je onder andere
  • een waarschuwing als iemand een bepaald gebied binnenkomt en/of verlaat ontvangen,
  • een foto's op de kaart bij je track plaatsen exact waar je ze genomen hebt,
  • automatisch updates sturen naar je Twitter en Hyves accounts zodra je online bent.

    Trackr komt in veel verschillende smaken; de Windows Mobile versie vind je hier.

ShoZu

Met Shozu kun je eenvoudig je foto’s en video’s delen met verschillende social sites. De range is bijzonder breed maar ondere andere Twitter, YouTube, Flickr en Facebook zijn sites waar Shozu mee kan synchroniseren. Het downloaden van Shozu kan pas nadat je een profiel hebt aangemaakt en vervolgens wordt je via een keuze menu naar de juiste telefoon gemanoeuvreerd. De installatie is weer als vanouds. CAB kopiëren naar je phone en vervolgens de installatie uitvoeren. Je zult net als de meeste andere software wel eerst je gebruikersnaam moeten koppelen aan je account op je telefoon.

Skype for Windows Mobile

Skype is tegenwoordig goed te doen voor Windows Mobile apparaten. Skype biedt zelf vanaf haar site een oplossing hiervoor. Om Skype for Windows Mobile goed te laten werken heb je eigenlijk wel een Wifi verbinding nodig, maar er gaat een gerucht dat het ook werkt met HDSPA of zelfs 3G :)

Evernote

Een goed geheugen hebben is fijn, je geheugen beter inzetten is nog beter, maar mogelijk is de beste optie nog Evernote te gebruiken voor je ‘onthouden on the road’. Evernote is een perfecte aanvulling op de training Time-Management die ik geef, waar GTD een belangrijk onderdeel van is. Wat je er allemaal precies mee kunt kun je allemaal op hun site vinden maar simpelweg staat niets je meer in de weg om alles wat belangrijk voor je is te onthouden. Downloaden doe je via deze link.

GAlarm

Een super handige wekker. Natuurlijk heeft Windows Mobile wel een ingebouwde wekker functie, maar je wilt toch het beste voor jezelf? Ik zit zelf regelmatig in hotels wanneer ik tweedaagse trainingen verder in het land heb en dan is een G-Alarm de perfecte oplossing. Dit stukje software komt zelfs met een snooze button! Downloaden doe je hier en op deze site vind je sowieso nog wat meer leuk speelgoed. Ik hou het voor vandaag hierbij maar uiteraard sluit ik niet uit dat er nog iets bij komt ;).

Heb ik iets gemist of weet je nog andere applicatie voor me die ik gewoon moet hebben dan hoor ik het graag hieronder in de reacties!

Reacties