Als student kan je via de instantie waar je studeert voor zeer aantrekkelijke tarieven volledige softwarepakketten aanschaffen. Dit geldt ook voor ouders van schoolgaande kinderen, waardoor je dus heel goedkoop diverse softwaretitels kunt aanschaffen.

In het onderwijs is het een bekend feit (vaak ook onder studenten), maar daarbuiten weten weinig mensen ervan: Als student kan je via de instantie waar je studeert voor zeer aantrekkelijke tarieven volledige softwarepakketten aanschaffen. We hebben het hier dan ook niet over shareware-achtige programmaatjes, maar over 'volwassen' pakketten zoals MS Office (Win & Mac), Adobe Creative Suite, SPSS etc.

Wat is hier nu de lifehack? Dat zal ik uitleggen. Maar als eerste even de verwachtingen juist zetten: Deze lifehack is enkel bedoeld voor studenten, scholieren en ouders van schoolgaande kinderen.

Die software wordt onder anderen beschikbaar gesteld via een instantie die SurfSpot heet. Daar kan je je registreren als student en de software bestellen. Laatst was ik op de site aan het kijken en tot mijn aangename verrassing geldt dit aanbod voor al het onderwijs! En nu komt de tip: ook voor 'ouders van' schoolgaande kinderen!

Zo kon ik op naam van mijn 5-jarige zoon volledig legaal een Adobe Creative Suite met fikse korting bestellen. Even registreren via de www.surfspot.nl en bestellen maar! Geen oneigenlijk gebruik of zo, dit was de opzet van het systeem!

Een screenshot uit het aanbod:

Veel softwareplezier!

Reacties