Met Tagthis kun je twitterberichten met een interessante URL direct bookmarken in Delicious of Magnolia. Je kunt ze ook direct van de juiste tags voorzien in het twitterbericht.

Fervent Twitteraar Michiel Berger (@Michielb) heeft een fraaie koppeling gemaakt tussen microblogservice Twitter en de sociale bookmarkdiensten Del.icio.us en Ma.gnolia. Hiervoor maakt hij onder andere gebruik van zijn eigen ontwikkelde mobiele platform Twitstat en de Twitteraccount Tagthis. Op Twitstat kun je je accountgegevens voor de sociale bookmarkdienst aan je Twitteraccount koppelen. Als je daarna @tagthis gaat volgen, kun je voortaan heel makkelijk via Twitter nieuwe bookmarks toevoegen.Door in je tweet de juiste woorden te taggen, worden dit ook tags in je bookmark. Tevens zullen verkorte URL's automatisch naar het origineel worden omgezet.

Maar het kan nog makkelijker met de website Tagth.is, waar je bovenstaande stappen ook direct kunt uitvoeren! De service op de website is nog in beta, maar voor de tien snelste lezers is de invitecode lifehack te gebruiken!

Michiel legt de service in deze video stap voor stap uit via Twitstat. Ga naar Twitstat of met bovenstaande invitecode naar Tagth.is om je account in te stellen.

[HTML1]

Reacties