In Outlook kun je via een Fingertips afkorting met twee letters naar het bodyveld van bijvoorbeeld een taak springen.

Hoe meer ik met een programma werk, hoe belangrijker alle kleine dingetjes en details worden. In Outlook bijvoorbeeld kan ik supersnel m'n mail verwerken en m'n Getting Things Done lijsten bijhouden, maar doordat dat zo snel gaat erger ik me des te meer aan die momenten waarop iets heel omslachtig moet.

Neem bijvoorbeeld het body-veld van een Taak item. Dat is een veld wat ik toch vrij regelmatig gebruik, maar er is geen sneltoets om dat veld te selecteren.

Ik kan dus heel snel een taak aanmaken, de begindatum invullen en de prioriteit bereiken, maar zodra ik meer gegevens wil opslaan heb ik m'n muis nodig om naar het Body veld te gaan.

Totdat ik in Fingertips een afkorting 'tb' aanmaakte (to body). Nu kan ik op de onderwerpregel ergens 'tb' intikken en springt de cursor naar het body veld.

  1. Installeer de nieuwste versie van Fingertips (www.getfingertips.com). Versie 1.3 is net uit.
  2. Open het commandoschermpje met Ctrl+`.
    1. Tik de afkorting in met een punt ervoor: '.tb'.
  3. Druk op Alt+E voor New of Edit.
  4. Zet 'Kind' op 'Script'.
  5. Zorg dat 'Phrase' de volgende tekst bevat: '{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}{TAB}'.
  6. Check even of op het vierde tabje 'Use Fingertips' aan staat.
  7. Druk op de OK knop om je instellingen op te slaan.

That's it. Voortaan vervangt Fingertips 'tb' plus een spatie door 9 tabaanslagen die je snel van het onderwerp naar de body brengen. Een beetje omslachtig misschien, maar het werkt voor mij beter dan m'n muis pakken.

Reacties