Ook problemen met je uren te registreren? Misschien is de gratis dienst onlinetijdschrijven.nl wel een oplossing voor je.

In het boek "The inmates are running the asylum" schrijft Alan Cooper dat de meeste software wordt geschreven door de jeuk van programmeurs. En dat herken ik wel.

Vorige jaar wilde mijn afdelingshoofd tijdschrijven introduceren, om meer inzicht te krijgen in hoe we onze tijd besteden. Daar had ik zelf ook behoefte aan. De applicatie die hiervoor werd aangeboden vanuit de organisatie bleek helaas in het pre-user-friendly-tijdperk ontwikkeld te zijn.  Na 5 minuten trok ik het niet meer. Dat moest beter kunnen.

Het heeft uiteindelijk geresulteerd in de gratis dienst www.onlinetijdschrijven.nl. Het is niet een dienst met heel veel toeters en bellen, maar juist heel basic: tijdschrijven en statistieken bekijken. Je kunt de gegevens downloaden als Excel bestand, zodat de mensen die meer statistieken willen hebben, dat met bijv. Excel of SPSS kunnen doen.

Naast een poging om het ook gebruiksvriendelijk te maken (die volgens reacties in mijn mailbox ook geslaagd is), heb ik ook gekeken naar mobiele mogelijkheden. De mobiele website versie is vanaf elke telefoon met browser te gebruiken en GPRS-vriendelijk.

Binnen bedrijven worden uren vaak al geschreven met diverse softwarepakketten. Die zijn vrijwel altijd uitgebreider. Onlinetijdschrijven.nl is dus met name interessant voor de kleine bedrijven, zzp-ers en freelancers. Uiteraard is iedereen welkom.

De dienst is ‘donationware’: het is een gratis dienst en een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

Reacties